top of page

YOGA

Waar hebben we de dag van vandaag nood aan?  Aan goede beweging, want we zitten met z'n allen veel te veel.  Maar ook aan mentaal en emotioneel evenwicht. 

 

Yoga maakt je bewust van je fysieke, mentale en emotionele toestand. Het is een 'gelaagde' sport, helemaal niet zweverig maar 'down to earth'.  Je gaat de conversatie aan met je lichaam, je mind en je emoties.  We kennen yoga allemaal van de moeilijke en ingewikkelde poses.  Maar waarom staan we op ons hoofd, onze handen of op één been?  Het uitvoeren van een ingewikkelde houding is niet het doel op zich, maar het is een traject om de zwakke schakels in ons lichaam te versterken en om spanning los te maken. Het gaat dan over spieren, bindweefsel (fascia), over je ingewanden en je hormoonhuishouding. 

 

Maar wat zeker even belangrijk is, is dat je met bepaalde poses de mentale oefening aangaat.  Als je op één been probeert te balanceren hoef je niet te denken aan je dagdagelijkse beslommeringen, want dan donder je op de grond.  Je hebt mentale focus nodig.  Yoga leert je om die mentale focus aan te scherpen.  Tijdens de les, en geleidelijk aan ook daarbuiten. 

 

We geven ook de nodige aandacht aan een goede ademhaling.  Onderzoek toont namelijk aan dat zelfs bij kleine aanpassingen aan de manier waarop we ademhalen, onze atletische prestaties en onze lichaamsgesteldheid kunnen verbeteren.

 

De yogalessen worden gegeven door Veerle Gijsen, yoga teacher met een achtergrond als fasciatherapeute en perceptief pedagoge. 

Ze genoot haar opleiding yoga teacher bij Joachim Meire, internationaal erkend yoga leraar van de Yogaloft in Brugge. 

 

 

 

 

KOSTPRIJS

 

130 euro/reeks (reeks van 12 lessen)

 

 

 

INSCHRIJVEN

Enkel mogelijk in Kinoptima Berendrecht

Meer info en inschrijven kan via veerle.gijsen@be-inbalance.com

Er is geen voorkennis van yoga vereist. 

Elke reeks begint met de basisprincipes (hoe je je handen, voeten,... moet plaatsen). 

Ook voor ervaren yogi's is dit een belangrijke opfrissing.

OVERZICHT

YIN FLOW

Is een vorm van yin-yoga waarbij het doel is om de spieren tot ontspanning te brengen en zo energie van de meer oppervlakkige lagen dieper te laten inwerken op de diepere lagen (de zogenaamde yin-bindweefsels).

De Yin-flow is gebaseerd op de yin-yoga waarbij de nadruk gelegd wordt op de combinatie van dynamische & statische bewegingen (met nadruk op de statische). 

Concreet gaan de lessen een rustiger tempo hebben dan de functionele yoga - de aandacht gaat naar innerlijke rust, terug bij jezelf komen en minder planken omvatten. 

Voor Wie ?

  • Als  je naar de yoga komt om rust en balans te vinden;

  • Als je yoga wil doen maar door bepaalde lichamelijke kwaaltjes intense oefeningen wil vermijden. 

Wanneer

  • Donderdag 19u30-20u30  VOLZET

FUNCTIONELE YOGA

Is de vorm van yoga die we afgelopen reeksen hebben gedaan. Het vormt een combinatie van statische en dynamische oefeningen waarbij de nadruk iets meer op het dynamische ligt (t.o.v. de Yin Flow). Het is gericht op het versterken van de core stability, en extra aandacht voor de schouders en het bovenlichaam. Oefeningen worden gelaagd opgebouwd om op die manier rekening te houden met mensen met blessures of andere aandachtspuntjes. We volgen de seizoenen - met in de zomermaanden meer nadruk op yang, in de donkere maanden meer yin.

Voor Wie?

  • Als je naar yoga komt voor de combinatie van het vinden van rust en tegelijk het versterken van je core stability;

  • Als de functionele yoga van de afgelopen reeksen voor jou al de ideale fit is.

Wanneer

  • Maandag 19u00 - 20u00  VOLZET

  • Maandag 20u15 - 21u15  VOLZET

  • Woensdag 9u30 - 1030    VOLZET

 

20211005_134427.jpg
bottom of page