FUNCTIONAL YOGA

WAT

 

Waar hebben we de dag van vandaag nood aan?  Aan goede beweging, want we zitten met z'n allen veel te veel.  Maar ook aan mentaal en emotioneel evenwicht. 

 

Funcitonele yoga maakt je bewust van je fysieke, mentale en emotionele toestand. Het is een 'gelaagde' sport, helemaal niet zweverig maar 'down to earth'.  Je gaat de conversatie aan met je lichaam, je mind en je emoties.  We kennen yoga allemaal van de moeilijke en ingewikkelde poses.  Maar waarom staan we op ons hoofd, onze handen of op één been?  Het uitvoeren van een ingewikkelde houding is niet het doel op zich, maar het is een traject om de zwakke schakels in ons lichaam te versterken en om spanning los te maken. Het gaat dan over spieren, bindweefsel (fascia), over je ingewanden en je hormoonhuishouding. 

 

Maar wat zeker even belangrijk is, is dat je met bepaalde poses de mentale oefening aangaat.  Als je op één been probeert te balanceren hoef je niet te denken aan je dagdagelijkse beslommeringen, want dan donder je op de grond.  Je hebt mentale focus nodig.  Yoga leert je om die mentale focus aan te scherpen.  Tijdens de les, en geleidelijk aan ook daarbuiten. 

 

We geven ook de nodige aandacht aan een goede ademhaling.  Onderzoek toont namelijk aan dat zelfs bij kleine aanpassingen aan de manier waarop we ademhalen, onze atletische prestaties en onze lichaamsgesteldheid kunnen verbeteren.

 

De yogalessen worden gegeven door Veerle Gijsen, yoga teacher met een achtergrond als fasciatherapeute en perceptief pedagoge.  Ze genoot haar opleiding yoga teacher bij Joachim Meire, internationaal erkend yoga leraar van de Yogaloft in Brugge. 

 

 

 

WANNEER

 

We werken in reeksen van 12 lessen:

 

Maandag van 19h30 tot 20h30

Woensdag van 9h30 tot 10h30

 

Er is geen voorkennis van yoga vereist.  Elke reeks begint met de basisprincipes (hoe je je handen, voeten,... moet plaatsen).  Ook voor ervaren yogi's is dit een belangrijke opfrissing.

Overzicht Groepstrainingen

 

 

 

KOSTPRIJS

 

130 euro/reeks (reeks van 12 lessen)

INSCHRIJVEN

Enkel mogelijk in Berendrecht

Reeks 1 start vanaf september (week 37 in 2021)

Meer info en inschrijven kan via veerle.gijsen@be-inbalance.com