top of page

FUNCTIONAL YOGA

WAT

 

Waar hebben we de dag van vandaag nood aan?  Aan goede beweging, want we zitten met z'n allen veel te veel.  Maar ook aan mentaal en emotioneel evenwicht. 

 

Funcitonele yoga maakt je bewust van je fysieke, mentale en emotionele toestand. Het is een 'gelaagde' sport, helemaal niet zweverig maar 'down to earth'.  Je gaat de conversatie aan met je lichaam, je mind en je emoties.  We kennen yoga allemaal van de moeilijke en ingewikkelde poses.  Maar waarom staan we op ons hoofd, onze handen of op één been?  Het uitvoeren van een ingewikkelde houding is niet het doel op zich, maar het is een traject om de zwakke schakels in ons lichaam te versterken en om spanning los te maken. Het gaat dan over spieren, bindweefsel (fascia), over je ingewanden en je hormoonhuishouding. 

 

Maar wat zeker even belangrijk is, is dat je met bepaalde poses de mentale oefening aangaat.  Als je op één been probeert te balanceren hoef je niet te denken aan je dagdagelijkse beslommeringen, want dan donder je op de grond.  Je hebt mentale focus nodig.  Yoga leert je om die mentale focus aan te scherpen.  Tijdens de les, en geleidelijk aan ook daarbuiten. 

 

We geven ook de nodige aandacht aan een goede ademhaling.  Onderzoek toont namelijk aan dat zelfs bij kleine aanpassingen aan de manier waarop we ademhalen, onze atletische prestaties en onze lichaamsgesteldheid kunnen verbeteren.

 

De yogalessen worden gegeven door Veerle Gijsen, yoga teacher met een achtergrond als fasciatherapeute en perceptief pedagoge.  Ze genoot haar opleiding yoga teacher bij Joachim Meire, internationaal erkend yoga leraar van de Yogaloft in Brugge. 

 

 

 

WANNEER

 

We werken in reeksen van 12 lessen:

 

Maandag van 19u00 tot 20u00

20u00 tot 21u00

Woensdag van 9u30 tot 10u30

Donderdag van 20u00 tot 21u00

VOLZET

 

Er is geen voorkennis van yoga vereist. 

Elke reeks begint met de basisprincipes

(hoe je je handen, voeten,... moet plaatsen). 

Ook voor ervaren yogi's is dit een belangrijke opfrissing.

 

 

KOSTPRIJS

 

130 euro/reeks (reeks van 12 lessen)

INSCHRIJVEN

Enkel mogelijk in Berendrecht

Reeks 1 start vanaf September

Meer info en inschrijven kan via veerle.gijsen@be-inbalance.com

 

20211005_134427.jpg
bottom of page