Myofasciale therapie/dry needling


Myofasciale Triggerpunt Therapie behandelt pijnen die hun oorzaak vinden in een verkeerd functioneren van spieren. In deze spieren ontwikkelen er zich dan spanningspunten/pijnpunten: triggerpunten genoemd. Deze kunnen op allerlei manieren veroorzaakt worden. Stress is een veel voorkomende oorzaak, maar ook ongezonde voeding of langdurig eenzijdige belasting kunnen de oorzaak zijn van deze klacht.
Ook na trauma’s of een operatie kunnen triggerpoints ontstaan. Of door langdurig aanspannen van spieren (door overbelasting) met als gevolg verkramping. Hierdoor wordt de doorbloeding beinvloed en kunnen knopen ontstaan, die naast lokale pijn ook vaak uitstralende pijn veroorzaken doordat afvalstoffen te lang achterblijven in de triggerpoints. Triggerpunten kunnen zich uiten in pijn en stijfheid in de spier, bewegingsbeperking in gewrichten, verminderde kracht, pijnontwijkend gedrag, tintelingen, hoofdpijn,… De behandeling is gericht op het uitschakelen van deze triggerpunten. 



Myofasciale release technieken


Dit zijn milde, vriendelijke massage technieken die als doel hebben om de fascies in het menselijk lichaam te ontspannen. Fascies zijn bindweefselvliezen die alle spieren, bloedvaten, zenuwen en organen omhullen en die alles in het lichaam met elkaar verbinden. Er zijn zowel oppervlakkige als dieper gelegen fascies in het lichaam.

 

Dry needling


Hierbij worden triggerpunten gedeactiveerd door het inbrengen van een naaldje. Een naald wordt precies in het triggerpunt geplaatst waardoor de lokale spanning in de spier wordt opgeheven en ontspanning ontstaat. Deze techniek heet dry needling omdat er geen (vloei)stof geïnfiltreerd wordt.

03 568.60.50  /  Dorpsstraat 142, 2940 Stabroek  /  info@kinoptima.be