top of page

“INHIBEREN - MOBILISEREN - ACTIVEREN - INTEGREREN“

In onze praktijk streven we naar een gespecialiseerde en individuele aanpak.

Daarbij volgen we steeds dezelfde strategie.

Elke klacht, klein of groot, heeft een oorzaak. We zullen steeds starten met een zoektocht naar die oorzaak. Ons lichaam is één geheel dus we gaan het ook bekijken als één geheel. Die oorzaak kan op verschillende niveaus liggen en is mogelijk een combinatie van spierspanningen, triggerpunten, onevenwichten, gewrichtsblokkages, te weinig kracht,....

Elke therapeut in ons team  heeft zijn eigen specialisaties, dat zijn onze ‘tools’ waarmee we aan de slag gaan, zoals mobiliseren, manipuleren, dry needling, cupping en specifieke oefentherapie.

 

 We gaan INHIBEREN, MOBILISEREN, ACTIVEREN en INTEGREREN om het lichaam opnieuw GOED en PIJNVRIJ te leren bewegen.

Zo zoeken we naar een goed evenwicht tussen mobiliteit en stabiliteit.

KINESITHERAPIE

20200726_092633_edited.jpg

Door het toepassen van specifieke manuele technieken gaan we de MOBILITEIT van het bewegingsapparaat structureel herstellen.

Na een blessure of operatie gaan we via aangepaste oefeningen de juiste spieren opnieuw leren ACTIVEREN en INTEGREREN in bewegingen, noodzakelijk in het dagelijks leven of specifiek voor jouw sportactiveit.

Als de Fascia (ons bindweefsel) mee aan de oorzaak ligt van pijn- en/of functioneringsklachten hebben we verschillende behandelingstechnieken om het weefsel te INHIBEREN.

Aan de hand van een intensieve revalidatie met dubbeltaken en motiverende oefeningen, streven we naar een betere levenskwaliteit voor mensen met een neurologische aandoening. 

bottom of page