Kinesitherapie

“Inhiberen – Mobiliseren – Activeren - Integreren “

In onze praktijk streven we naar een gespecialiseerde en individuele aanpak.

Daarbij volgen we steeds dezelfde strategie.

Elke klacht, klein of groot, heeft een oorzaak. We zullen steeds starten met een zoektocht naar die oorzaak. Ons lichaam is één geheel dus we gaan het ook bekijken als één geheel. Die oorzaak kan dus op verschillende niveaus liggen en is mogelijk een combinatie van spierspanningen, triggerpunten, onevenwichten, gewrichtsblokkages, te weinig kracht,....

Elke therapeut in ons team  heeft zijn eigen specialisaties, dat zijn onze ‘tools’ waarmee we aan de slag gaan. We gaan INHIBEREN, MOBILISEREN, ACTIVEREN en INTEGREREN om het lichaam opnieuw GOED en PIJNVRIJ te leren bewegen.

Zo zoeken we naar een goed evenwicht tussen mobiliteit en stabiliteit.

Door het toepassen van specifieke manuele technieken gaan we de MOBILITEIT van het bewegingsapparaat structureel herstellen.

Als de Fascia (ons bindweefsel) mee aan de oorzaak ligt van pijn- en/of functioneringsklachten gebruiken we verschillende behandelingstechnieken om het weefsel te INHIBEREN.

Na een blessure of operatie gaan we via aangepaste oefeningen de juiste spieren opnieuw leren ACTIVEREN en INTEGREREN in bewegingen, noodzakelijk in het dagelijks leven of specifiek voor jouw sportactiveit.

We stimuleren op een speelse manier de motorische ontwikkeling van kinderen, zodat elk kind - op zijn manier- plezier kan beleven aan bewegen.

03 568.60.50  /  Dorpsstraat 142, 2940 Stabroek  /  info@kinoptima.be